06 August 2013

Roadkill festival

Roadkill Festival 2013


vlnr: Fatso, Inge, Joeri, Koen aka Kyuss, Erix...
Alternatieve, kleinschalige festivals krijgen van ondergetekende de laatste tijd de voorkeur op megafestivals.
Daarom ook eerder de keuze voor het supergezellige Roadkill in Waarschoot i.p.v. de Lokerse feesten met Iggy & The Stooges en Killing Joke vorige week zaterdag. Ondanks de killer line-up die Lokeren biedt, moet het Roadkillfestival van organisator Kim Overmeire met namen als The Bellrays, Five Horse Johnson en Mondo Generator zeker niet onderdoen. Temeer Pro-Pain in extremis nog aan de schitterende affiche wordt toegevoegd om de nachtelijke afterparty te verzorgen! Geen bullshit maar een festival voor de ware alternatieveling.KING HISS is ons eerste wapenfeit van de dag en de Westvlamingen zetten meteen de tent in lichterlaaie. Zanger Jan Coudron blijkt over een stem als een klok te beschikken, een op hol geslagen ritmesessie (Jason Bernard - drums & Dominiek Hoet - bas)ondersteunt hem daarin magistraal en gitarist Joost Noyelle ("Josh Fury" in een vorig leven bij H8000 HC-band Congress) schiet de gitaarsalvo's met volle overgave het publiek in. En onder een goedkeurend oog van niemand minder dan Nick Oliveri (ex-Kyuss, Mondo Generator) aan de bar genieten we van een klein uur stonermetal om vingers en duimen bij af te likken! Gezien en goedgekeurd! Check hun debuut-EP "Snakeskin" en overtuig jezelf!

Het Spaanse '77 zagen we in december 2012 al schitteren op het door Peter Pan Speedrock jaarlijks georganiseerde Speedfest in Eindhoven. Toen konden ze ons al ten zeerste bekoren met hun typische 70-ies rock à la AC/DC. Straight in your face rock & roll zoals we het graag hebben en van een feestje gesproken! Heerlijk heupwiegend en hevig headbangend een uurtje "los gehen" zorgt achteraf wel voor wat neveneffecten (nekpijn e.d.). Maar dat hebben we er graag voor over. Een meer dan geslaagd optreden en ideale opwarming voor de volgende band op de affiche!
FIVE HORSE JOHNSON brengt met hun van stoner doorspekte bluesrock nog meer sfeer in de tent. Op Amerikaanse wijze serveren ze ons hun typische dampende swamprock met zoveel overtuiging dat je zonder pardon wordt meegezogen in hun eigen feestje op het podium en noodgedwongen boogie woogie-end eindigt in een oververhitte festivaltent. Nu weet iedereen waar Clutch de mosterd heeft gehaald: bij deze schitterende liveband!

THE BELLRAYS, en vooral frontvrouw Lisa Kekaula, hebben ons nog geen enkele keer live ontgoocheld en zaterdag doen ze dat nog eens vetjes over! Eén grote partysfeer hangt in de tent en Lisa schopt om zich heen als een bezetene. Blijkbaar moeten er meerdere duivels worden uitgedreven vanavond! Maximale rock & soul met garagepunkinvloeden worden met volle bakken tegelijk het publiek ingekieperd. Een publiek dat volledig opgaat in de voodoo-eske act van opperpriesteres Lisa en gehypnotiseerd door haar bezweringen zich volledig overgeeft aan zoveel klasse! Topconcert van een kickassband!
MONDO GENERATOR hebben we live al beter aan het werk gezien. Of kwam het door de sterke acts die we tot dan toe al erg gesmaakt hebben, dat we verwende trekken beginnen te krijgen? Het lijkt meer op dat laatste. Oliveri & co hebben gewoon een mindere dag, dat is duidelijk, maar desalniettemin blijft deze band toch nog overeind door er als bis nog eens de schitterende Kyuss-song "Green Machine" door te jagen. Geen slecht woord over de band van een ex-Kyuss lid, maar ze missen vandaag de sterkte die we normaal van hen gewend zijn. Of zijn we dan toch te verwend...
Het is PRO-PAIN, die als kers op de taart, ervoor zorgt dat die kleine valse noot al vlug vergeten is. Wat een power komt er uit deze band gespoten, éénmaal ze op dreef zijn. Met een ontketende Gary Meskil als opperhoofd van een ontembare stam. Zijn lyrics blaft hij door zijn microfoon als een hondsdolle, over-agressieve pitbull. De rest van de PRO-PAIN stam volgt hierbij zijn leider door onvoorwaardelijk en met volle overgave de extra energie mee het podium af te blazen waardoor het publiek horendol wordt! Wat zijn we blij dat een Duits festival volledig werd gecanceld waardoor deze Amerikanen zonder gig zaten en zodoende de weg naar Waarschoot vonden om er "a hell of an afterparty" van te maken! Een "best of PRO-PAIN" op een schitterend georganiseerd klein festival is voor ons het hoogtepunt van de dag. We kijken nu al reikhalzend uit naar editie 2014! Count us in!

Tekst: Koen aka Kyuss Vanoutryve 
Foto's: GoDi

Next stop: Yellowstock festival!!!

No comments:

Post a Comment