13 October 2013

ROADBURN FESTIVAL PRE-SALES PARTY: SARDONIS HEERST!
 
 
We trotseerden vorige week vrijdag weer en verkeer om zeker te zijn van onze tickets voor het Roadburnfestival 2014.
Na een autorit, die maar liefst 3 uur duurde door files in Antwerpen aan de Kennedytunnel en in Breda vanwege een ongeval, kwamen we slechts om 20h in Tilburg aan. Juist op tijd om ons ticket nog te kunnen bemachtigen, want de voorverkoop sloot om 20h30 af. Groot was onze verbazing toen er 3.4€ reservatiekost werd aangerekend bovenop de ticketprijs. Het feit dat we speciaal uit Vlaanderen uren door weer en wind reden om deze tickets persoonlijk op te halen, gaf deze extra kost een wrange nasmaak. De gratis optredens moesten dan maar dit leed enigszins verzachten.
 
New Keepers Of The Water Towers
New Keepers Of The Water Towers uit Zweden opende de party met hun typische progressieve sound. Na een sterk openingsnummer viel alles echter als een waterige pudding in elkaar. Hun floue harmonische prog kon ons jammergenoeg niet blijven boeien en na drie nummers hielden we het voor bekeken en trokken richting bar waar we ons te goed deden aan wat geïmporteerde belgische Jupilers en wat keuvelden met de lokale bevolking. We hoorden dat de Rode Duivels hun ticket (zonder reservatiekost) naar Brazilië op zak hadden wat ons een reden te meer gaf om te feesten en we keken reikhalzend uit naar wat onze Belgen er in Tilburg van zouden terecht brengen!
SardoniS
In tegenstelling tot het slappe vertoon van de Zweden zette het Limburgse Sardonis een strakke, gebalde set neer. Van bij het eerste nummer werden we door het tweekoppige monster bij de keel gegrepen om slechts een groot uur later van deze houdgreep verlost te geraken. Er werd vooral geput uit hun laatste album "Sardonis II". Gitarist Roel Paulussen riffte met militaire precisie de snaren bijna van zijn gitaarhals terwijl zijn frets door de constante wrijving roodgloeiend werden. Spitsbroeder Jelle Stevens terroriseerde ondertussen zijn drumstel als een bezetene en al vroeg in het eerste nummer moest hij noodgedwongen een nieuwe drumstick aanspreken, daar hij er direct al één aan flarden klopte op zijn cymbalen. Beiden speelden ze met een gretigheid die we bij de eerste groep misten. De instrumentale heaviness ging er bij het dolenthousiaste publiek in als zoete koek en onze landgenoten mochten na elk nummer rekenen op een fantastische respons vanuit de zaal. Er werd naar hartenlust geheadbangd door beide seksen en er ontstond op een bepaald moment zelfs een kleine moshpit juist voor het podium. Dit was eens feestje zoals we het graag hebben. Het tweemans-bataljon liet ons na een groot uur en twee bisnummers murw achter. Voldaan vierden we deze tweede Belgische overwinning op één avond verder in de Tilburgse binnenstad om slechts in de vroege uurtjes (na wat Belgische Duvels en Hollandse pretsigaretten) moe maar voldaan onze GMC-van op te zoeken. Eén goede raad aan organisator Walter Hoeijmakers: voeg deze grave band toe aan de 2014-line-up van Roadburn! Ze verdienen het!
  
Tekst: Koen aka Kyuss Vanoutryve 
Foto's: GoDi
 

 
 

No comments:

Post a Comment