09 December 2013

2 gratis tickets voor Celeste | Deuil | Talvihorros | Charnia @ Kavka, Antwerpen!!!!


De Franse sludge/doom/blackmetalband Celeste bracht op 22 november haar nieuw album ANIMALE(S) uit. Op 14 december komt de band dat album exclusief voor Belgiƫ voorstellen in JC Kavka in Antwerpen (Oudaan 14) en is naar onze bescheiden mening een pandoering van een concert dat u in de maag moet gesplitst krijgen. We krijgen nog steeds een warmzalig mottigheidsgevoel om u tegen te zeggen als we terugdenken aan hun allesvernietigende kruistocht op het Tilburgse Incubate festival in 2011!

Celeste @ Incubate festival 2011


Celeste live is geen gewoon optreden, het is een unieke belevenis die grenst aan een religieuze ervaring. De Franse band staat erop in een volledig verduisterde zaal te spelen en spuit het donker hol vervolgens volledig vol rook. De enige lichtbronnen zijn een stroboscoop, die getriggerd wordt door de baspedalen van de drummer, en rode mijnwerkerslampjes op de hoofden van de bandleden, die lange stralen door de loodzware rook laten priemen. Combineer die aparte visuele setting met de loodzware, gitzwarte, aardedonkere metal van Celeste: goed voor een toppositie in de eindejaarslijstjes van beste optredens.
Celeste wordt bijgestaan door Belgische topbands uit het doomgenre DEUIL en CHARNIA en de Britse eenmansdoomband TALVIHORROS.

Deuil en Talvihorros zullen voor ondergetekende een ontdekking/afkeuring zijn en zullen dan ook onze nodige objectiviteit te beurt vallen...

Charnia
 Opener van dienst op deze gitzwarte krochtentocht is het waaslandse Charnia, een trio dat een mix van sludge, drone en ambient brengt. Riffs ontgonnen uit de Wase slijk en eindeloze drones is wat ze je verschotelen. Met teksten over verlies, pijn en melancholie proberen ze de luisteraar toch naar een euforisch hoogtepunt te krijgen maar eerst zal het ego er aan geloven. Hoewel Charnia nog maar sinds 2013 bestaat, beginnen ze toch al een bekend gezicht te worden in de Belgische Underground. Volgend jaar zit het eerste full album genaamd 'Waeslandwolf' er aan te komen. Dat deze band dweept met Amenra en de bijbehorende church of ra steken ze dan ook niet onder kapotte stoelen of halfvergane banken. Meer zelfs, drummer Seppe geselt de vellen op het voormalige met huid overspannen tonnenset van Bjorn Lebon...

Via Poopingbird mogen wij 2 tickets voor dit aperitiefconcert weggeven en u dartel met een gebetonneerde maag en bijbehorend darmstelsel de feestdagen insturen. Het enige wat u hoeft te doen is een antwoord te geven op volgende vraag:

Wie of wat is Pooping bird? ("Schijtende vogel" zal alvast niet in aanmerking komen voor de originaliteitsprijs)

Stuur je antwoord voor 13/12/013, 11.59u naar foto@godi.be en de winnaars worden persoonlijk op de hoogte gebracht! en avant!  
No comments:

Post a Comment